Heb je je project nog niet ingeschreven?
Schrijf je hier in!
Heb je je project nog niet ingeschreven?
Schrijf je hier in!
nog
dagen
uur
min
Matexi Award
Benieuwd hoe het er in 2019 aan toeging?

Bekijk de aftermovie van de prijsuitreiking.

Bekijk hier alle foto's van het event

2019

In 2019 dienden een 100-tal particulieren en lokale besturen een project in. Matexi beloonde 5 initiatieven met een mooie geldsom.

Lokale besturen

TV Kortenaken
Tweede prijs - 2019
Het gemeentebestuur gaf dit project alle kansen, de seniorenambtenaar coördineerde maar vond volop steun bij zowat alle sectoren: cultuur, sport en jeugd. Misschien het begin van een lange traditie in Kortenaken. In elk geval een verhaal met pit dat de jury overtuigend verleidde.
Cet été, prends ta place!
Eerste prijs - 2019
Het stadsbestuur investeert hier heel duidelijk en succesvol in beter samen-leven, meer samen-genieten en vooral ontmoeten en elkaar als medebewoners ontdekken. Deze overtuigende combinatie charmeerde de jury sterk.
Panna Cup
Publieksprijs - 2019
In Ham vond men een succesvolle formule om vele diensten en mogelijkheden te presenteren aan heel uiteenlopende mensen, die er een spannende panna-competitie bovenop krijgen. Of is het vice versa? Een concept dat in z’n eenvoud naar meervoud leidt. Meer dan voldoende om de jury tot een selectie te brengen.

Particulieren

Recreatiegebied voor jong & oud
Tweede prijs - 2019
Dit project bewijst dat een koppige, daadkrachtige en vooral creatieve buurt ook zonder veel overheidssteun, toch zijn plannen kan realiseren.
Lazuur van opgewekTienen
Eerste prijs - 2019
De combinatie tussen speelsheid en creativiteit, fierheid en zelfrelativering overtuigde de jury. Wellicht inspireert Lazuur andere steden om deze stokoude traditie opnieuw springlevend te maken.
Lazuur van opgewekTienen
Publieksprijs - 2019
Lazuur wist in 2019 ook het publiek te overtuigen en sleept naast de 1ste prijs ook de publieksprijs in de wacht!
De band tussen buurtbewoners versterken én tot € 2.500 winnen?

Dat kan met de Matexi Award!

2019

Onderstaande projecten werden genomineerd maar haalden het nét niet. Toch verdienen deze buurtverbindende initiatieven een eervolle vermelding.