De winnaars van de Matexi Award zijn bekend.
Ontdek wie het zijn.
De winnaars van de Matexi Award zijn bekend.
Ontdek wie het zijn.
Matexi Award

Nieuws

Matexi Award viert de ‘meest verbindende’ en ‘groenste’ buurtinitiatieven van België
De awards hebben een totaalwaarde van EUR 10.000 en gaan uit naar initiatieven en projecten die de sociale cohesie tussen buren versterken en de leefbaarheid van buurten vergroten.
Ontdek de meest verbindende buurtinitiatieven van 2021 in België
Proficiat aan Buurtcentrum Santo uit Gent, Bank-Contact uit Herentals, De Kompanie in Ronse en het skatepark in een brede school-project (Sint-Lievens-Houtem)!
We ontvingen meer dan 120 mooie buurtprojecten!
Bedankt voor jullie enthousiaste en massale reactie
Van maandag 25 oktober t.e.m. zondag 14 november liep de publieksstemming. De prijzen worden uitgereikt op dinsdagavond 16 november. Stay tuned!
De groenste Belgische buurtinitiatieven van 2021!
Proficiat aan Parktuin De HOF'kens uit Hamont-Achel, Weide & Boomgaard Desonay uit Thimister-Clermont, Tuin van Adem en Eten in Zwevegem en Buurtpluktuin Petit Paris (Veurne)!
Doe mee met de Matexi Award 2021!
De inschrijvingen voor de Matexi Award lopen tussen 1 juni 2021 en 15 september 2021. Deelnemers die in 2020 een project indienden, dingen automatisch terug mee tijdens deze editie. Alle praktische info vind je op deze website. Je vindt er ook de winnaars van de vorige edities. Zij konden met het prijzengeld mooie ideeën voor hun project realiseren!
Panna Cup Ham gaat mobiel
Een ijzeren voetbalkooi die van buurt naar buurt verhuist. In de gemeente Ham wachten de bewoners ongeduldig tot de kooi hun buurt aandoet, want dan is het weer tijd voor spannende spelletjes panna! De gemeente wist met de ‘Panna Cup’ het publiek tijdens de Matexi Award te bekoren en ging met 1.000 euro naar huis.
Aflossingswedstrijd Lazuur grote winnaar Matexi Award 2019
Een aflossingswedstrijd waarbij de deelnemers in plaats van een stok een zelfgemaakt schaap doorgeven? Het is een keer wat anders! Het leverde de organisator van Lazuur, de burgerbeweging opgewekTienen vzw, wel de publieksprijs en de eerste prijs van de particuliere projecten op.
Laat die zomer maar komen in Herstal!
Vorige zomer zakten meer dan 1.000 mensen af naar het centrum van Herstal om een optreden mee te pikken of een terrasje te doen. Met het wekelijkse zomeroffensief - ‘Cet été, prends ta place!’ - won de stad Herstal de hoofdprijs van de Matexi Award in de categorie lokale besturen.
Veilig skaten in Tourpes met dank aan de buurtbewoners
Hout zagen, timmeren, schroeven vastdraaien... het ging er vorige zomer druk aan toe in het centrum van Tourpes. Buurtbewoners staken er de handen uit de mouwen om een skatepark uit de grond te stampen. Een geweldig initiatief dat de tweede prijs bij de particulieren van de Matexi Award wegkaapte.