De winnaars van de Matexi Award zijn bekend.
Ontdek wie het zijn.
De winnaars van de Matexi Award zijn bekend.
Ontdek wie het zijn.
Matexi Award

Panna Cup Ham

Ooit van “panna” gehoord? Neen, geen Italiaans ingrediënt. Wel een voetbalvariatie waarbij spelers proberen om de bal tussen de benen van de tegenspeler te trappen. Dit vraagt veel techniek en dito uithoudingsvermogen. In een speciale “kooi” tarten de spelers elkaar in super korte wedstrijden, tot ze een panna kunnen scoren. Razend populair bij jonge spelers, m/v.
De jeugddienst van Ham gebruikt deze uitdagende sportdiscipline om wijken en buurten te activeren. De “panna-cup” biedt een competitiemodel waarbij de razend spannende wedstrijden als trekpleister heel wat mensen bekoren. Laat dat nu juist de bedoeling zijn, want de mobilisatie van zoveel mogelijk buurtbewoners geeft heel wat kansen om veel informatie te verstrekken. Rond de panna-arena groeit een markt waar het brede aanbod van gemeentediensten wordt voorgesteld. Het gaat dan over vrijetijdsbesteding allerlei (verenigingen, programma’s), ook de wijkagent, de diensten welzijn en integratie, informatie over cursussen… noem maar op. Iedereen is van harte welkom om zich daar te presenteren. Natuurlijk ontbreekt het niet aan mogelijkheden om te spelen, een hapje & tapje en muziekje.
In Ham vond men een succesvolle formule om vele diensten en mogelijkheden te presenteren aan heel uiteenlopende mensen, die er een spannende panna-competitie bovenop krijgen. Of is het vice versa? Een concept dat in z’n eenvoud naar meervoud leidt. Meer dan voldoende om de jury tot een selectie te brengen.
Panna Cup Ham