Heb je je project nog niet ingeschreven?
Schrijf je hier in!
Heb je je project nog niet ingeschreven?
Schrijf je hier in!
nog
dagen
uur
min
Matexi Award

TV Kortenaken

Wat gebeurt er als de seniorenraad geraakt wordt door een creatieve bliksem? In Kortenaken leidde dit tot een heel origineel project.
TV Kortenaken
Gebaseerd op de meest populaire TV-programma’s vatte men het plan op om deze zelf en “live” in een uitzending te vertalen. Daarvoor mobiliseerde men zowat iedereen die er goesting voor had. De respons was overweldigend. Zo orkestreerde het jeugdorkest van Hoeleden de kenwijsjes van de meest bekende soaps. Een enthousiaste groep van 27 vrijwilligers vertolkte levensecht (en met een knipoog) de bijhorende rollen en intriges. Om het helemaal levensecht te maken speelden de Kortenaakse toneelverenigingen de reclamespots. Die werden op voorhand opgenomen en geprojecteerd bij de decorwisselingen. Zo ontstond o.a. “De slimste mens van Kortenaken”, waarin de burgemeester het opnam tegen de pastoor. Discretie verplicht ons het resultaat geheim te houden.
Naarmate het project groeide, doken er steeds meer medewerkers op. Allemaal creativelingen in hun eigen specialisme. Het oorspronkelijke senioreninitiatief veranderde spontaan in een bruisende ontmoeting van heel diverse groepen en mensen. Gedragen door ruim 40 vrijwilligers vond deze Kortenaakse TV zijn weg naar 130 senioren. Die ruilden graag hun eigen TV in voor een nooit geziene presentatie. En plots ontdekten ze lang vergeten kennissen, oude en nieuwe vrienden.
Het gemeentebestuur gaf dit project alle kansen, de seniorenambtenaar coördineerde maar vond volop steun bij zowat alle sectoren: cultuur, sport en jeugd. Misschien het begin van een lange traditie in Kortenaken. In elk geval een verhaal met pit dat de jury overtuigend verleidde.