Heb je je project nog niet ingeschreven?
Schrijf je hier in!
Heb je je project nog niet ingeschreven?
Schrijf je hier in!
nog
dagen
uur
min
Matexi Award

Cet été, prends ta place!

Wat met die lekker warme Belgische zomers? Geen probleem voor Herstal. Daar importeren ze een mediterrane vakantie naar het centrum van hun stad.
Cet été, prends ta place!
Op het Jean Jaurèsplein verschijnt een zomerparadijs. Cafétjes, spel- en sportvoorzieningen, podia voor muziek en theater en vooral veel plaats voor ontmoeting, amusement en plezier. Meer dan duizend mensen vinden er een combinatie van traditioneel als experimenteel aanbod. Het programma wordt een sprankelende menukaart, heerlijk grasduinen voor iedereen. Natuurlijk kookt, proeft en smikkelt men samen.
En het lukte… al twee voorgaande jaren. Weg met de wat lusteloze, ingedommelde sfeer. Hip hoera voor een bruisend centrum waar het heerlijk toeven is. En duiken regen en kilte op? Dan zijn er meer dan voldoende beschuttende ruimtes waar een aangepast aanbod prikkelt.
Dit zomeroffensief verovert Herstal elke dinsdagnamiddag, tussen 16 juli en 8 augustus, gratis en graag gedaan. Meteen een heerlijk alternatief voor verre reizen: neem vakantie in je eigen woonomgeving.
Deze zomerse happenings zijn natuurlijk veel meer dan een superplezant vakantie-initiatief. Ze bewijzen dat Herstal samenleeft, actief bouwt aan contacten en een humuslaag legt voor nog veel meer gemeenschapsvorming. Het stadsbestuur investeert hier heel duidelijk en succesvol in beter samen-leven, meer samen-genieten en vooral ontmoeten en elkaar als medebewoners ontdekken. Deze overtuigende combinatie charmeerde de jury sterk.