De winnaars van de Matexi Award zijn bekend.
Ontdek wie het zijn.
De winnaars van de Matexi Award zijn bekend.
Ontdek wie het zijn.
Matexi Award

Doe mee met de Matexi Award 2021!

10.000 euro voor de meest verbindende buurtinitiatieven

De inschrijvingen voor de Matexi Award lopen tussen 1 juni 2021 en 15 september 2021. Deelnemers die in 2020 een project indienden, dingen automatisch terug mee tijdens deze editie. Alle praktische info vind je op deze website. Je vindt er ook de winnaars van de vorige edities. Zij konden met het prijzengeld mooie ideeën voor hun project realiseren!

Nadat corona in 2020 roet in het eten gooide, organiseert Matexi dit jaar de vijfde editie van de Matexi Award. Daarmee bekronen we de vele Belgen die zich met hart en ziel inzetten voor hun buurt. We roepen lokale overheden én particulieren op om een project in te dienen dat de verbondenheid tussen buren versterkt en de leefbaarheid van buurten vergroot. Deze editie komt er nog een extra prijs bij: de prijs voor het ‘groenste initiatief’. Dien t.e.m. 15 september 2021 jouw project in en maak kans op een mooie prijs!

Doe mee met de Matexi Award 2021!
Verbindend én duurzaam
Dankzij het groeiende succes van de Matexi Award en ook omdat we nóg meer initiatieven in de kijker willen zetten, nomineren we dit jaar maar liefst 20 projecten: 10 van lokale besturen en 10 van particuliere initiatieven. Uit deze 10 per categorie kiest de jury telkens een ‘meest verbindend’ project en telkens een ‘groenste initiatief’ als winnaar. 4 eerste prijzen dus, telkens goed voor 1.500 euro. Daarbovenop mag ook het publiek 4 winnaars aanduiden, telkens goed voor 1.000 euro.

Positieve trend
Dat de Matexi Award een vaste waarde geworden is, is geen toeval, maar wel een positieve maatschappelijke evolutie. Gaëtan Hannecart, juryvoorzitter van de Award: “We stellen de groeiende aandacht voor buurten vast bij steden en gemeenten. Zij streven naar een sterkere identiteit van hun buurten en een grotere verbondenheid tussen buren in die buurten.”

Grote winnaar van de Matexi-Award in 2020 was ‘Lazuur’ van opgewekTienen, dat zowel de eerste prijs als de publieksprijs wegkaapte bij de particuliere projecten. Bij de lokale besturen ging de eerste prijs naar het zomerevent ‘Cet été prends ta place’ in Herstal.

Laat jouw initiatief schitteren en maak kans op een mooie prijs!