Heb je je project nog niet ingeschreven?
Schrijf je hier in!
Heb je je project nog niet ingeschreven?
Schrijf je hier in!
nog
dagen
uur
min
Matexi Award

Doe mee met de Matexi Award 2020!

10.000 euro voor de meest verbindende buurtinitiatieven

De inschrijvingen voor de Matexi Award worden dit jaar verlengd tot 1 juli, gezien de coronacrisis. Dat geeft iedereen ruimschoots de tijd om eerst de crisis het hoofd te bieden en nog tijdig je favoriete buurtproject in te dienen. De uitreiking van de Award zal niet in juni, maar in het najaar plaatsvinden. We communiceren zeker tijdig een nieuwe datum.

Matexi organiseert dit jaar voor het 5e jaar op rij de Matexi Award. Daarmee bekronen we de vele Belgen die zich met hart en ziel inzetten voor hun buurt. We roepen lokale overheden én particulieren op om een project in te dienen dat de verbondenheid tussen buren versterkt en de leefbaarheid van buurten vergroot. Dit jaar komt er nog een extra prijs bij: de prijs voor het ‘groenste initiatief’. Dien tot 1 juli 2020 jouw project in en maak kans op een mooie prijs!

Doe mee met de Matexi Award 2020!
Verbindend én duurzaam
Dankzij het groeiende succes van de Matexi Award en ook omdat we nóg meer initiatieven in de kijker willen zetten, nomineren we dit jaar maar liefst 40 projecten: 20 van lokale besturen en 20 van particuliere initiatieven. Uit deze 20 per categorie kiest de jury telkens een ‘meest verbindend’ project en telkens een ‘groenste initiatief’ als winnaar. 4 eerste prijzen dus, telkens goed voor 1.500 euro. Daarbovenop mag ook het publiek 4 winnaars aanduiden, telkens goed voor 1.000 euro.

Positieve trend
Dat de Matexi Award een vaste waarde geworden is, is geen toeval, maar wel een positieve maatschappelijke evolutie. Matexi CEO, Gaëtan Hannecart, voorzitter van de Award: “We stellen de groeiende aandacht voor buurten vast bij steden en gemeenten. Zij streven naar een sterkere identiteit van hun buurten en een grotere verbondenheid tussen buren in die buurten.”

Grote winnaar van de Matexi-Award vorig jaar was ‘Lazuur’ van opgewekTienen, dat zowel de eerste prijs als de publieksprijs wegkaapte bij de particuliere projecten. Bij de lokale besturen ging de eerste prijs naar het zomerevent ‘Cet été prends ta place’ in Herstal.

Laat jouw initiatief schitteren en maak kans op een mooie prijs!